Over onze kleding

Hoi! Leuk dat je ons hebt gevonden en graag meer zou willen weten over de kleding van KLEINTJE. Natuurlijk vertellen we hier graag met liefde en plezier over, maar omdat we zoveel te vertellen hebben leek het ons verstandig om het op te delen in een aantal vraagstukken. Deze kun je hieronder terugvinden.


Waar komt de kleding van KLEINTJE vandaan?

De productie van onze kleding vindt plaats in Azië (China en Bangladesh) en Europa (Portugal en Turkije) voor een aantal specifieke stijlen. Er wordt gewerkt met zeven verschillende fabrieken waardoor er elke dag goede kwaliteitscontroles gedaan kunnen worden om zeker te zijn dat alle nodige normen, waaronder duurzaamheidsnormen, worden gerespecteerd.
 


Waar is de kleding van KLEINTJE van gemaakt?

De kleding van KLEINTJE bestaat uit 100% biologisch katoen. Door het gebruik van biologisch katoen hebben we drastisch het gebruik van water vermindert. Dit draagt bij aan de biodiversiteit. Er is geen gebruik van GGO's en het resultaat is ook een zachtere katoen die je direct kunt voelen op je huid tijdens het dragen. Door het gebruik van biologisch katoen nemen we ook deel aan het recyclingproces en daarbij het behoud van de natuur.


Hoe kan ik jullie kleding het beste wassen?

De kleding van KLEINTJE is gemaakt van een fijne, maar toch duurzame stof. Het biologisch katoen en de opdrukken blijven het langste mooi wanneer de kleding binnenstebuiten wordt gewassen op niet meer dan 30° celsius. Strijken is, mits binnenstebuiten, gewoon mogelijk.


Is jullie kleding eigenlijk duurzaam?

YES! We zijn toegewijd aan echte duurzaamheid door uitsluitend gebruik te maken van biologisch katoen. Om te controleren en om zeker te zijn dat de hele productieketen duurzaam is, bevat onze kleding diverse labels zoals GOTS, OCS Blended, OCS 100 en Oeko-Tex.

Vanaf de vezelinkoop tot de distributie van de afgewerkte producten, wordt ieder proces en iedere leverancier onderzocht om de duurzaamheid te waarborgen.


Heeft de kleding van KLEINTJE bepaalde certificaten?

Jazeker! De kleding van KLEINTJE is gecertificeerd door verschillende labels zoals GOTS, OCS Blended, OCS 100 en Oeko-Tex.


Hebben jullie ook een maattabel?

Uiteraard! Bij ieder product kun je in de beschrijving de maattabel vinden van dat betreffende product. Het wil namelijk nog wel eens verschillen. Moeite om het te vinden? Scroll dan eens iets naar onder, dan zou de maattabel al snel zichtbaar moeten worden.


Hoe verzenden jullie de kleding?

Onze kleding wordt, voordat deze in een speciaal doosje wordt verzonden via PostNL, DHL of Bpost, eerst nog in een extra zakje gestoken. Dit behoudt de kwaliteit en zorgt ervoor dat stof en andere onreinheden de kleding niet kunnen besmeuren. Meer informatie over onze levering kun je hier vinden.

Onlangs bekeken

 

img

Met succes aan je mandje toegevoegd!