Velen maken zich er schuldig aan: swipen. 's Avonds heerlijk op de bank of onderweg in de trein. Ook ik heb periodes dat ik mezelf verveel en toch maar besluit om het goeie oude Tinder weer eens te openen en mezelf te vergapen aan de foto's die de andere sekse heeft gepost. De één met een middelvinger in de lucht en een pvc-buis als penisverlenging. Soms mogen we zelfs de volledige onderbroek aanschouwen. Maar regelmatig komt er ook een sixpack voorbij. De glorieuze sixpack, en dan heb ik het niet over Heineken, maar een sixpack met van die heerlijke gespierde armen waar je de hele nacht in zou willen liggen.

Meestal staan er onder deze foto woorden zoals 'gymaddict' of 'superfood', 'live healthy', 'sporten is mijn leven'. Wat ontzettend goed is van jullie, maar voor mij is dat een automatische nee. Want wanneer heeft een gymaddict tijd om lekker even op de bank te kruipen en een film te kijken?

Maar wanneer je bij die ene jongen komt met de gespierde armen en een sixpack waarvan je begint te kwijlen en er een grappig stukje onder staat zonder de eerder genoemde woorden, dan slaat de stress toe. Want hij is zo leuk... Maar je kijkt naar beneden, pakt je lovehandles even vast en ineens voel je de stress. Voordat je op het groene hartje klikt moet je eerst 5km hardlopen, 2 uur cardio doen in de sportschool, alle chocolade naar buiten gooien en naar de supermarkt rennen voor je quinoasalade en je avocadoprut. Maar van al deze stress en de golf onzekerheid begin je de pot Nutella uit te lepelen en verdwaasd naar je serie op Netflix te staren.

Ik kan nu opstaan...

              Ik kan nu naar de sportschool... Het is maar 10 minuten fietsen..

Waarom hebben al die leuke jongens van tegenwoordig een sixpack, hoeft niet voor mij..

       Waarom maakt chocolade dik?

Is er al een afslankpil die werkt zonder dat je eraan doodgaat?

             Is dit mijn eigen onzekerheid en ben ik gewoon niet tevreden?

      Meisjes mogen toch een beetje vet?

Jongens van mij ook, als ze zich daaraan zouden houden had ik hier verdorie niet gezeten...

Deze gedachtes schieten door je heen.. De pot Nutella is bijna leeg en ondertussen moet je nog steeds een beslissing maken. Je kijkt nog even naar de foto's... Vervolgens druk je op het groene hartje met de gedachte "Als het een match is ga ik sporten".

Samantha van Veenendaal
152 centimeter