A summer body is made in winter, right? Heb ik even de pech dat mijn BMI alleen klopt als ik mega hoge stiletto’s van 13 centimeter of hoger draag. Vandaar dat ik nu al een hele tijd aan het proberen ben om gezond te leven. Dat houdt in dat ik naar een goed ritme streef, gezond eet en iedere morgen probeer te sporten. Jammer genoeg ontstaan er af en toe van die situaties die je doorzettingsvermogen op de proef stellen…  Vorige week heb ik dan ook getuige mogen zijn van mijn vriendin d’r 23e verjaardag. O ja, nog gefeliciteerd K!

Afgelopen donderdag was het weer feest. Je vraagt je natuurlijk af waarom dit verhaal pas zo laat verschijnt, mijn excuses daarvoor, maar het duurde even voordat alle herinneringen weer boven water waren. Omdat ik de volgende morgen had afgesproken om 10 uur in de sportschool te zijn, lag ik keurig op tijd rond middernacht in bed. Mijn vriendin D en K (de jarig Jop) waren een borrel drinken op de verjaardag van K en belde me nog even gezellig via Facetime. Lachen gieren brullen natuurlijk, waarna ik in een melige bui vroeg of ze nog even naar de stad kwamen. Natuurlijk had ik hier goed over nagedacht. Mijn vriendinnen zaten namelijk een dik half uur rijden van de stad af en hadden al gedronken dus ik verwachtte niet dat ze nog naar mij toe zouden komen. Daarbij was het inmiddels 00.30 en zou de stad sluiten om 02.00, welke gekken gaan dan nog opstap?

D haar telefoon was uitgevallen en ik draaide me eens lekker om in m’n mandje om een goede nachtrust te pakken toen mijn telefoon ging. “Ja we zijn onderweg, zorg je dat je klaarstaat?” schreeuwde m’n telefoon. Sh*t, daar gingen mijn goede voornemens… Ik kon wel janken. Maar omdat ik zélf met dit voorstel kwam, kon ik het niet maken om af te zeggen, TOCH?! Daarbij had ik m’n vriendinnen al enige tijd niet gezien, dus het was noodzakelijk dat ik wat aandacht aan hen zou besteden, ik kon verder ook niets meer aan deze situatie veranderen.

Wat echt een enorme vibe-killer was, was dat mijn vriendinnen al lekker aangeschoten waren en ik al zo lang geen alcohol meer gedronken had, dat ik bijna was vergeten wat dat was (ik ben ondertussen alweer op de hoogte wat dit voor product is.) Gelukkig heb ik mezelf uit deze vervelende situatie weten te redden, doordat er nog een fles champagne thuis stond. Om lekker in te komen heb ik natuurlijk wel enkele glaasjes genuttigd, zodat ik op hetzelfde level was als mijn vriendinnen. Laat dit een wijze les voor iedereen zijn: zorg altijd dat je alcohol in huis hebt!!! Met veel geweld hoorde ik de vertrouwde Ford Ka voor mijn woning aankomen, waarna we met gierende banden naar de stad zijn gereden. Gewapend met D haar diep uitgesneden decolleté stonden we aan de bar onze eerste borrels te bestellen. Daarna volgden nog meerdere rondes. Ziek, zwak en misselijk als we waren sloeg de klok op een gegeven moment toch twee uur. Om de pret niet te bederven waren we genoodzaakt om een oplossing te bedenken voor de dichte kroegen op Stratumseind. Club Storm kwam hiervoor in aanmerking. Waarna nog vele borrels volgden…

In de vroege ochtend thuisgekomen werd er drie kwartier na binnenkomst met grof geweld op mijn deuren en ramen geramd. Het zou toch niet mijn psycho ex….. Al scheldend de deur opengetrokken stond daar de verslagen jarige Jop voor mijn deur. Ja hoor, naast de verloren telefoon van D, mijn eigen pinpas en K haar tas (waar nog wel MAC lipstick inzat!!) waren we ook de jarige Jop vergeten mee naar huis te nemen... Oeps!

M’n vriendinnen hebben de volgende morgen, na nog een keer tegen de stoep te zijn gereden, Eindhoven weer verlaten. Omdat ik wakker schrok rond de tijd dat mijn training al ten einde liep had ik maar besloten om terug te keren naar mijn mandje. A summer body is made in winter, maar ook Rome is niet in één dag gebouwd.

Chen Peters
152 centimeter