Naomi Lok leek het als vele andere vrouwen geweldig om haar motorrijbewijs te halen. Na het nemen van de benodigde lessen kwam het dan eindelijk aan op het praktijkexamen.

Toen ging het helaas helemaal mis. Er zijn namelijk redenen genoeg om te zakken voor het examen, zoals geen voorrang verlenen, te hard rijden of bumperkleven. Maar toen Naomi hoorde waarom ze gezakt was, kon ze haar oren bijna niet geloven.

Volgens de examinator was ze met haar 1,60 namelijk TE KLEIN om te kunnen slagen. Het bericht ging via De Telegraaf al snel als een lopend vuurtje over het internet, en terecht. Toen wij het lazen konden we het zelf ook nauwelijks geloven.

„Ik geloofde het gewoon niet, toen ik dat hoorde uit de mond van de examinator. Ik zou volgens hem niet over auto’s heen kunnen kijken en mijn voeten niet goed op de grond kunnen krijgen in geval van nood. Wat een onzin. Ik pik het dan ook niet en ga in bezwaar bij rijexamenbureau CBR tegen dit besluit. Want nergens staat dat je een bepaalde lengte moet hebben om af te mogen rijden.”

Naomi kreeg al snel een onderbuikgevoel toen haar examinator een erg lange man bleek te zijn en haar meewarig aankeek. De man had er naar eigen zeggen van tevoren al geen vertrouwen in dat dit 'kleine meisje' zo'n apparaat in bedwang zou kunnen houden. Dat bleek ook achteraf toen de examinator de reden gaf dat ze te klein was om over voorgaande auto's te kunnen kijken.

Hopelijk krijgt dit verhaal nog een staartje en kan Naomi binnenkort alsnog lekker over de weg scheuren.

Foto: Jos Schuurman